Potravinářská komora České republiky


Veřejná konzultace EFSA: bezpečnost tepelně ošetřených chia semínek s ohledem na možnou přítomnost procesních kontaminantů

Autor: bezpecnostpotravin.cz

Datum: 25. 06. 2020

 

Termín pro zaslání komentářů je 4. srpna 2020

EFSA zahájil veřejnou konzultaci k návrhu svého vědeckého stanoviska k bezpečnosti tepelně ošetřených chia semínek (Salvia hispanica L.) ve vztahu k možné tvorbě procesních kontaminantů, a to v rámci posuzování žádosti o rozšíření používání této nové potraviny. Dokument diskutuje bezpečnost chia semínek po ošetření teplotou vyšší než 120 oC, což může vést k vytváření významného množství procesních kontaminantů.

Zájemci jsou vyzýváni k poskytnutí písemných komentářů do 4. srpna 2020 za použití příslušného elektronického formuláře.

Veškeré informace a návrh stanoviska jsou dostupné na webu EFSA.

Zdroj: EFSA

 


Soutěž



RENOMIA - služby v oblasti pojištění potravinářských firem
spolupracujeme s


Potravinářská komora ČR ®
Počernická 96/272
108 03 Praha 10-Malešice
tel./fax: +420 296 411 187 (sekretariát)
tel.: +420 296 411 184-96
e-mail: foodnet@foodnet.cz
IČ: 63110652
DIČ: CZ63110652
ID datové schránky: snrmxu3